Kategorier
Rekrytering

Chefsrekrytering i Stockholm – headhunting

Ett tungt ansvar vilar på den VD, som ska anställa personal till nyckelbefattningar. Ett företag som sysslar med chefsrekrytering i Stockholm kan hjälpa.

En företagsledare som något självsvåldigt anställt en chef, kan komma att ångra sig. Från cv:n går det naturligtvis att utläsa formella meriter, men personliga egenskaper framgår sällan i en meritlista. Goda vitsord från tidigare arbetsgivare kan vara bedrägliga och kan vara en del i en uppgörelse om frivillig uppsägning.

Aron grämer sig över sitt senaste anställningsbeslut. Den tekniska chef han har anställt håller inte alls måttet. Goda betyg från en teknisk högskola visade sig bli en dimridå. Visst har den nya chefen bra utbildning och är teknisk kunnig, men förmågan att leda och entusiasmera personal saknas fullständigt.

Konsulthjälp vid chefsrekrytering i Stockholm

Aron bestämmer sig för att söka ny teknisk chef och nu har han lärt läxan. Han kontaktar en konsultfirma som sysslar med chefsrekrytering i Stockholm. Tillsammans med en konsult skissar han på en kravspecifikation. Och i den ingår förutom rent kunskapsmässiga krav även en profil för personliga egenskaper och inte minst betonas ledaregenskaper.

Konsulten tar på sig uppgiften att hitta några lämpliga kandidater inom någon vecka. Under tiden får Aron den plågsamma uppgiften att säga upp den chef han själv rekryterat. Konsultfirman jobbar i viss utsträckning med omvänd headhunting. De har ett lager av platssökande som vänt sig till konsultbolaget i jakt efter en yrkesmässig utmaning. Efter två veckor får Aron tre kandidater att välja bland, som sållats ut och kvalitetssäkrats av konsultbolaget.

Ta reda på mer genom att besöka: nablegrowth.com